Krämig, gräddig.. sparris, vitlök, chilisås, en smakrik paj serveras med en god grönsallad till
Instruktioner
- Botten: Blanda samman ost och mjöl. Toppa in fettet. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund.
- Köttfyllning: Bryn köttet och den hackade löken i fett. Smaksätt.
- Sparrisfyllning: Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med grädden och en del av sparrisspadet. Obs var försikig med sparrisspadet -kan lätt bli för salt!
Stuvningen ska vara rätt tjock. Låt koka några minuter. Tillsätt sparrisbitarna och smaka av med lite peppar.
- Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform. Bre först på köttfyllningen, sedan sparrisfyllningen. Strö över med ost.
Arbeta till sist ut resten av degen som ett lock. Det behöver inte täcka för det flyter ut i ugnen.
- Grädda i mitten i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar