Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irmelis delikatesspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Krämig, gräddig.. sparris, vitlök, chilisås, en smakrik paj serveras med en god grönsallad till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda samman ost och mjöl. Toppa in fettet. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund.
  2. Köttfyllning: Bryn köttet och den hackade löken i fett. Smaksätt.
  3. Sparrisfyllning: Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med grädden och en del av sparrisspadet. Obs var försikig med sparrisspadet -kan lätt bli för salt! Stuvningen ska vara rätt tjock. Låt koka några minuter. Tillsätt sparrisbitarna och smaka av med lite peppar.
  4. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform. Bre först på köttfyllningen, sedan sparrisfyllningen. Strö över med ost. Arbeta till sist ut resten av degen som ett lock. Det behöver inte täcka för det flyter ut i ugnen.
  5. Grädda i mitten i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.