Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs och mandeltartelette

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Crèmen får smak av bittermandelarom, men en skvätt amaretto går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör och äggula, arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smörj en form med löstagbar kant ca 26-28 cm i diameter. Tryck ut degen och låt den gå upp några cm på kanten. Nagga bottnen med en gaffel.
  3. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills degskalet torkat och fått fin färg, låt svalna.
  4. Grovriv mandelmassan. Blanda den med marsánpulver, florsocker, vaniljsocker, bittermandelarom och mjölk. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten.
  5. Ta loss tartelettskalet från formen och lägg på ett uppläggningsfat. fyll vanilj och mandelcrèmen i skalet och garnera med skivade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.