Crèmen får smak av bittermandelarom, men en skvätt amaretto går lika bra.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör och äggula, arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175º.
- Smörj en form med löstagbar kant ca 26-28 cm i diameter. Tryck ut degen och låt den gå upp några cm på kanten. Nagga bottnen med en gaffel.
- Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills degskalet torkat och fått fin färg, låt svalna.
- Grovriv mandelmassan. Blanda den med marsánpulver, florsocker, vaniljsocker, bittermandelarom och mjölk.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten.
- Ta loss tartelettskalet från formen och lägg på ett uppläggningsfat. fyll vanilj och mandelcrèmen i skalet och garnera med skivade jordgubbar.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar