Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstiramisú

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tiramisú är en klassisk, italiensk paradefterrätt - som här varierats med jordgubbsfyllning Amarettolikören kan bytas ut mot annan fruktlikör

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa ca 300 g med 1 dl florsocker. Skiva resten, men spara några bär till garneringen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Blanda mascarpone, yoghurt, vaniljsocker och resten av florsockret till en slät kräm.
  4. Smält gelatinbladet i micron på högsta värmen i 20 sekunder.
  5. Rör ner gelatinlösningen i jordgubbsmixen. Ställ i kylskåpet till lösningen är halvflytande.
  6. Varva sedan i portionsskålar, ostkräm, skivade jordgubbar, sockerkaksskiva smaksatt med likör, jordgubbsmix och överst ostkräm. Ställ kallt.
  7. Garnera med jordgubbar och citronmeliss innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.