Klassisk tiramisù med inslag av jordgubbar
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa, äggulor, florsocker och vaniljfrön vitt och pösigt. Tillsätt rivet citronskal och vispa försiktigt ner mascarponeosten till en jämn smet. Vispas smeten för länge, eller för hårt blir den lätt lös.
- Blanda espressokaffe och konjak. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Täck botten på en form, ca 30 cm i diameter, med savoiardikex. Häll försiktigt över hälften av espresso/konjaksblandningen. Fördela jordgubbshalvor över och bred på ett lager med mascarponecrème. Upprepa samma sak en gång till. Savoiardikex, espresso/konjaksblandningen, jordgubbar och sist ett lager mascarponecrème.
- Sikta över kakaopulver i ett jämnt lager på tiramisún och låt den stå minst 3 timmar i kyl, eller över natt.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar