Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstiramisu med apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Skall stå i kylen minst tre timmar, perfekt att kunna förbereda före middagen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda apelsinsaft och Cointreau. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills det är vitt och pösigt. Vispa grädden.
  2. Blanda grädde, äggule/sockersmeten och mascarpone. Snoppa jordgubbarna och mixa dem, vänd sen ner dem i gräddblandningen. Vänd ner de vispade äggvitorna.
  3. Fördela hälften av jordgubbskrämen i 12 glas. Dela kexen mitt itu och doppa i apelsinsaften. Lägg en halva i varje glas. Fortsätt med kräm, den andra doppade halvan av kexet och avsluta med krämen.
  4. Låt stå kallt i minst tre timmar. Pudra kakao över och garnera med en jordgubbe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.