Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkulor

 
Skriv ut

Gott i granen.... Sätten att använda mandelmassa till julgodis är många. Här är en lättgjord julkula. Kanske det här receptet kan inspirera till eget godisuppfinnande hemma i köket. Små bagare kan behöva hjälp av en vuxen med att smälta blockchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmassa, ingefära och valnötter till en jämn massa. Forma den till kulor.
  2. Smält blockchokladen i vattenbad. Lägg chokladen i en djup tallrik som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Obs! Vattnet får inte koka, då blir chokladen grynig.
  3. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Lägg kulorna att kallna och rulla dem därefter i kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.