Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jultryffel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa små, citrussmakande läckerbitar passar perfekt till kaffet på maten, men de platsar även bland den övriga julkonfekten. Låt godisgrisarna välja, vraka och sig väl smaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet.
  2. Smält choklad och matfett i vattenbad eller mikrovågsugn.
  3. Smaksätt crème fraichen med det rivna apelsinskalet. Tillsätt den i chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
  4. Låt tryffelsmeten stelna en stund i kylen.
  5. Spritsa ut tryffelsmeten till ca 2 cm breda längder på ett bakplåtspapper.
  6. Låt tryffellängderna stelna i kylen.
  7. Skär längderna i ca 20 bitar, ca 4 cm långa.
  8. Grovhacka och smält den vita blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
  9. Spritsa den vita chokladen över tryffeln. Låt bakverken stelna i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emmehkarlsson 1 december 2009

    Låter suveränt gott. Detta blir nog min julklapp till mammsen, hon älskar tyffel!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.