Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekrans

 
Skriv ut

Den blir jättefin och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till fingervarmt (37°). Häll ner degvätskan i bunken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kardemumma, socker, salt och så pass mycket mjöl att du får en smidig och blank deg. Strö över lite mjöl på degen och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  2. Blanda ihop smör, socker och kanel i en liten skål. Häll upp degen på mjölad bakbord. Knåda den och kavla ut till en rektangulär platta. Bred på kanelfyllningen över hela plattan och rulla ihop. Lägg rullen som en ring på en bakplåtspapperskladd bakplåt. Klipp med en sax ut jack och lägg varje jack växelvis till höger och vänster.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Vispa upp ägget och pensla hela kransen. Strö över pärlsocker. Grädda kransen i nedre delen av ugnen i 200° ca 15-20 minuter. Lägg upp den på ett galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.