Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kalasgott i en form!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottna en smord ugnsfast form med riset. Packa till det lätt.
  2. Putsa filén, bryn den hel i het panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme 8-10 minuter. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
  3. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala, ta bort kärnor och tärna dom.
  4. Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
  5. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filèn och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
  6. Vid servering hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200 grader ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.