- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kalasgott i en form!
Instruktioner
- Bottna en smord ugnsfast form med riset. Packa till det lätt.
- Putsa filén, bryn den hel i het panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme 8-10 minuter. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
- Skålla tomaterna i kokande vatten, skala, ta bort kärnor och tärna dom.
- Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
- Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filèn och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
- Vid servering hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200 grader ca 25 minuter.
Publicerat den
13 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar