Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt-i-ett-låda. Ris, kött och sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottna en smord ugnsfast form med riset. Platta det lätt.
  2. Putsa filén, bryn den hel i en panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme i 8-10 minuter. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
  3. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala och ta bort kärnor och tärna dem.
  4. Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
  5. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filén och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
  6. Vid serveringen hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.
  7. Garnera med persilja då du tagit ut den ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.