Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullesockerkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt kakan om man får ett akut sug av kanelbulle men inte orkar stå och jäsa en vetedeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
  2. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Det är viktigt att bakpulvret blandas väl med övriga torra ingredienser, annars finns det risk att kakan inte höjer sig som den ska. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
  3. Smöra och bröa en 1 1/2 liters form. Häll först i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i 45-60 minuter (tills kakan känns torr på provstickan)
  4. Låt kakan svalna

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miasvante 23 februari 2009

    Underbart god kaka, självklart högsta poäng!! Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.