Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellomelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En traditionell rätt som alltid smakar underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.
  2. Häll omeletten i en smord ugnsäker form.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
  4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
  5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.