Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesellabullar

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Mycket gott bröd till soppa eller sallad. Eller som frukostbullar.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Häll det ljumma degspadet över jästen och rör om, så att den löser sig. Tillsätt salt, socker, kesella och mjölet. Ta undan ca 2 dl mjöl till utbakning. Arbeta ihop degen. Låt den jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Rulla ut längder och dela dem i 25-30 bitar. Forma dessa till släta, ovala bullar. Klipp några jack i dem. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Låt jäsa till nästan dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg. Strö på kummin. Grädda i 225 grader, 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.