Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kumminbakade morots- och kesellabullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ett saftig lbröd med mindre del fett med tanke på att degen innehåller kesella istället för smör samt lite grövre med lite grahamsmjöl i. Det går fint att grädda bullarna i en lättoljad muffinsplåt också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, olja, salt kesella, morot, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
  2. Ställ 12 bull- eller muffinformar på en plåt. Häll i kumminfröna. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och forma till en längd. Dela i 12 bitar och lägg i formarna. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.