Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesotårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner mjölsorterna blandat med bakpulvret. Rör försiktigt smeten slät.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad rund bakform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i ca 40 minuter. Stjälp upp den färdiggräddade kakan på bakgaller att kallna.
  4. Till fyllningen läggs gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden. Krama ur och smält gelatinet på svag värme i 2 matskedar ananaslag. Rör ner blandningen i äggvispet under omrörning. Tillsätt vispgrädden och sist ananaskeson. Ta kakan ur formen och dela den i tre bottnar. Diska formen. Lägg ett smörpapper i botten och täck med ett lager skivad frukt. Bred ut ett tunt lager formage så att frukten döljs. Lägg därefter på en sockerkaksbotten. Varva formage och bottnar och ställ därefter tårtan kallt att stelna ett par timmar.
  5. Vänd försiktigt tårtan upp och ner och ta av formen. Drag därefter bort smörpapperet.
  6. Vispa grädden till garneringen och spritsa den på kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.