Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ungefär som kroppkakor fast en snabb variant. Mycket omtyckta. Smakar mittemellan kokta och stekta kroppkakor.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv potatisen. Lägg ner i durkslag så att vätskan rinner av. Potatisen blandas med mjölet, salt samt 1 ägg. Skär fläsket i tärningar och bryn det tillsammans med den hackade löken på en långpanna. Lägg på potatisblandningenovanpå det brynta fläsket och låt stå i ugnen 175° - 200° ca 1 timme och 15 minuter. Kludda serveras med skirat smör och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • lennali 30 januari 2008

    Vad enkelt det verkar, det här måste jag prova, hör av mig med kommentar och betyg senare.

  • lillawe 19 oktober 2008

    låter enkelt och gott! Ska prova snart

  • trudi1 23 oktober 2008

    Hela min familj gillade din kludda, jag har gjort den. flera gånger och har lagt till den bland mina favoritar Hälsningar trudi

  • barnbarn 14 september 2009

    Mums vad gott.Smakar nästan som mina goda kroppkakor,men är ju enklare att göra.Jag kryddar fläsket och löken med kryddpeppar. klr femma från mej.

  • Malan14 13 april 2016

    Mycket gott! Mer än godkänt av hela familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.