Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kochs chèvrepaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Arbetade på ett café några år där vi serverade denna fantastiska paj. Servera den gärna med en god sallad!

Ingredienser

Instruktioner

Baka ihop vetemjöl, salt, smör och vatten till en pajdeg, gärna i matberedare. Tryck ut i pajfom och förgrädda 10 minuter i 200 grader. Tärna potatisen, lägg den i uppkokat vatten med salt i. Koka potatisen i 10 minuter. Fräs skivad purjolök med salt och peppar i smör tills den fått färg. Blanda ägg, gräddfil och vispgrädde till en stanning. Lägg purjolök i det förgräddade pajskalet, lägg sedan i potatis och häll över stanning. Skiva chèvren och lägg ut den över stanning. Lägg över färska timjankvistar och pinjenötter. Grädda pajen i 200 grader i 20-30 minuter tills pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.