Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärscrêpes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt till kvällsmyset. Gott med ett glas öl till crêpsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Crêpes: Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Stek lite tjockare pannkakor i smör, så att de håller ihop när de fylls. Det blir ca 8 pannkakor.
  2. Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt hackad lök och fräs ett par minuter. Rör i tomatpuré, tärnad tomat, pressad vitlök, groddar och crème fraiche och låt koka i 3 minuter.
  3. Krydda med salt och peppar och fördela fyllningar på pannkakorna. Rulla ihop pannkakorna och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.
  4. Lägg på tärnad tomat och strö över ost. Gratinera i 10 minuter i 250º. Servera med en bladad sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.