En rätt till kvällsmyset. Gott med ett glas öl till crêpsen.
Instruktioner
- Crêpes:
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Stek lite tjockare pannkakor i smör, så att de håller ihop när de fylls. Det blir ca 8 pannkakor.
- Fyllning:
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt hackad lök och fräs ett par minuter. Rör i tomatpuré, tärnad tomat, pressad vitlök, groddar och crème fraiche och låt koka i 3 minuter.
- Krydda med salt och peppar och fördela fyllningar på pannkakorna. Rulla ihop pannkakorna och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.
- Lägg på tärnad tomat och strö över ost. Gratinera i 10 minuter i 250º.
Servera med en bladad sallad till.
Publicerat den
8 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar