Dessa saftiga godbitar kan även glutenallergikern njuta av. De lyxiga konfektbitarna passar bra till en kopp kaffe eller te efter en god måltid.
Instruktioner
- Blanda samman smör, sirap, socker och grädde i en kastrull. Koka smeten 5 minuter under omrörning, rör sedan ner kokosen.
- Lägg bakplåtspapper i en form med höga kanter, ca 20x20 cm. Häll smeten i formen och ställ i kylen ett par timmar.
- Rosta eventuellt kokosflingorna eller flarnen till dekorationen under tiden, så får de en nötigare smak. Rosta dem i en torr stekpanna.
- Skär kokosmassan i 25 fyrkantiga bitar. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron.
- Doppa kokosbitarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Dekorera bitarna med kokosflarn eller flingor. Låt chokladen stelna. Förvara godbitarna svalt i en burk med lock.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar