Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och chokladbitar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga godbitar kan även glutenallergikern njuta av. De lyxiga konfektbitarna passar bra till en kopp kaffe eller te efter en god måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman smör, sirap, socker och grädde i en kastrull. Koka smeten 5 minuter under omrörning, rör sedan ner kokosen.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form med höga kanter, ca 20x20 cm. Häll smeten i formen och ställ i kylen ett par timmar.
  3. Rosta eventuellt kokosflingorna eller flarnen till dekorationen under tiden, så får de en nötigare smak. Rosta dem i en torr stekpanna.
  4. Skär kokosmassan i 25 fyrkantiga bitar. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron.
  5. Doppa kokosbitarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Dekorera bitarna med kokosflarn eller flingor. Låt chokladen stelna. Förvara godbitarna svalt i en burk med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.