Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosbitar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kokosbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla ca 5 minuter.
  2. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen. Vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter. (Bäst går det i en stor köksmaskin, typ Assistent. Det går också med en elvisp, men om den har körtid på max 10-15 minuter måste den vila ett tag efter halva visptiden.)
  3. Skaka ihop strösslet i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form (ca 20 x 30 cm). Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks.
  4. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, 2-3 timmar.
  5. Skär ut godiset i fyrkanter eller rundlar och lyft upp dem ur formen med en stekspade. Doppa eventuellt kanterna i strösslet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.