Ljuvligt god, varm som kall
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- Pajskal:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg.
- Vira in pajdegen i plastfolié och låt degen vila kallt.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga den i botten. Klä översta biten av kanten med aluminiumfolie och ställ pajsklet kallt ca: 15 minuter.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca: 10-12 minuter. Ta bort folien.
- Fyllningen:
- Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Ansa och skiva purjon. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor/klyftor, dela klyftorna på mitten. Drag bort skinnet från korven och skär den i tärningar.
- Fräs purjon mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt äpplena och låt dem fräsa med någon minut.
- Fördela purjo, äpple, bacon och korv i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
- Vispa samman äggen med kesella, mjölk rosmarin, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca: 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar