Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och baconpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god, varm som kall

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Pajskal: Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg.
  3. Vira in pajdegen i plastfolié och låt degen vila kallt.
  4. Tryck ut degen i en pajform och nagga den i botten. Klä översta biten av kanten med aluminiumfolie och ställ pajsklet kallt ca: 15 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca: 10-12 minuter. Ta bort folien.
  6. Fyllningen:
  7. Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
  8. Ansa och skiva purjon. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor/klyftor, dela klyftorna på mitten. Drag bort skinnet från korven och skär den i tärningar.
  9. Fräs purjon mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt äpplena och låt dem fräsa med någon minut.
  10. Fördela purjo, äpple, bacon och korv i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
  11. Vispa samman äggen med kesella, mjölk rosmarin, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca: 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.