Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och potatisgryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ungefär som korvstroganoff + potatis och morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter och skär dem i lagom stora, ätvänliga bitar. Koka i saltat vatten.
  2. Medan potatis och morötter kokar gör man såsen.
  3. Skär falukorv i stavar och finhacka gul lök och vitlök.
  4. Stek korv och gul lök tills de fått fin färg i lite smör i en stor stekpanna.
  5. Tillsätt vitlök, tomatpuré, grädde, mjölk och kryddor. Justera krämigheten på såsen med mjölken.
  6. När såsen puttrat i några minuter och potatis och morötter är färdigkokta hälls alltihop ihop i den stora stekpanna. Rör runt så att potatis och morötter får sås på sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.