Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kumminknäckebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Att baka knaprigt knäckebrödet är betydligt enklare än man kan tro. I det här receptet är alla onödiga moment bortrationaliserade. Massor av hela kumminfrön gör det extra läckert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman alla ingredienser, spara ca 3/4 dl av vetemjölet till utbakningen, i en matberedare eller arbeta snabbt ihop degen för hand.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Dela degen i åtta bitar. Mjöla bakbordet med vetemjölet och kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till avlånga eller runda bröd. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
  4. Nagga bröden med en gaffel. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills de får lite färg och blivit spröda.
  6. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.
  7. Tips! Med en pastamaskin går det lätt att kavla degen tunt. Med hjälp av kakmått kan man kan stansa ut bröd i trevliga former, före gräddningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7201 24 oktober 2010

    Detta skall absolut testas.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.