Att baka knaprigt knäckebrödet är betydligt enklare än man kan tro. I det här receptet är alla onödiga moment bortrationaliserade. Massor av hela kumminfrön gör det extra läckert.
Instruktioner
- Rör samman alla ingredienser, spara ca 3/4 dl av vetemjölet till utbakningen, i en matberedare eller arbeta snabbt ihop degen för hand.
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela degen i åtta bitar. Mjöla bakbordet med vetemjölet och kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till avlånga eller runda bröd. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Nagga bröden med en gaffel.
Strö över lite flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills de får lite färg och blivit spröda.
- Låt bröden svalna på galler.
Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.
- Tips!
Med en pastamaskin går det lätt att kavla degen tunt.
Med hjälp av kakmått kan man kan stansa ut bröd i trevliga former, före gräddningen.
Publicerat den
28 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta skall absolut testas.....