Lite höstbestyr, knäckebröd är både enkelt och kul att baka själv. Och den syrliga citronmarmeladen är inte så krånglig att svänga ihop. Servera tillbehören till en god, vällagrad ost.
I det här receptet ska degen till knäckebröden ska jäsa över natten, eller 8 timmar!
Instruktioner
- Börja med marmeladen: Skölj citronerna väl, dela och kärna ur dem. Skär citronerna i åtta klyftor och skiva klyftorna tunt.
- Lägg socker och citronskivor i en kastrull och låt det sakta koka upp, lägg i timjankvistarna. Koka sakta i 20 minuter.
- Ta upp timjankvistarna. Mixa marmeladen med stavmixer. Ju längre mixtid desto mindre citronbitar i marmeladen.
- Koka marmeladen ytterligare cirka 30 minuter, eller tills marmeladen får en lagom simmig konsistens. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna i kyl.
- Kumminknäckebröd:
Värm mjölken tills den är fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i mjölken och rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kryddor och ost och tillsätt sen mjölet. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa över natten.
- Sätt ugnen på 185 grader. Dela degen i mindre bitar och kavla ut tunna brödkakor. Baka dem på förvärmda och lätt mjölade bakplåtar i mitten av ugnen, cirka 6-8 minuter, eller tills de får en gyllene färg.
- Servera knäckebröden tillsammans med marmeladen och osten skuren i stavar eller tärningar.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar