Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 9 timmar 28 minuter
Skriv ut

Knäckebröd är både enkelt och kul att baka själv. Och den syrliga citronmarmeladen är inte så krånglig att svänga ihop. Servera tillbehören till en god, vällagrad ost. -I det här receptet ska degen till knäckebröden jäsa över natten, eller 8 timmar! Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 58 min Färdigt på: 9 tim 28 min

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marmeladen: Skölj citronerna väl, dela och kärna ur dem. Skär citronerna i åtta klyftor och skiva klyftorna tunt.
  2. Lägg socker och citronskivor i en kastrull och låt det sakta koka upp, lägg i timjankvistarna. Koka sakta i 20 minuter.
  3. Ta upp timjankvistarna. Mixa marmeladen med stavmixer. Ju längre mixtid desto mindre citronbitar i marmeladen.
  4. Koka marmeladen ytterligare cirka 30 minuter, eller tills marmeladen får en lagom simmig konsistens.
  5. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna i kyl.
  6. Kumminknäckebröd: Värm mjölken tills den är fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i mjölken och rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kryddor och ost och tillsätt sen mjölet. Arbeta ihop till en deg.
  7. Låt degen jäsa över natten. Sätt ugnen på 185 grader. Dela degen i mindre bitar och kavla ut tunna brödkakor. Baka dem på förvärmda och lätt mjölade bakplåtar i mitten av ugnen, cirka 6-8 minuter, eller tills de får en gyllene färg.
  8. Servera knäckebröden tillsammans med marmeladen och osten skuren i stavar eller tärningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.