Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läskande vinbärssorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt läskande sorbet gjord på vinbär... Bara att göra iordning, frysa, och avnjuta en varm sommardag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm bären i en kastrull på svag värme. Låt småkoka under lock tills de brister och avger sin saft, det tar ca 5 minuter. Pressa därefter bärmassan genom en sil med baksidan på en sked. Låt kallna.
  2. Värm upp vattnen, sockret och glukosen i en kastrull. Koka lagen ett par minuter till simmig konsistens. Låt kallna. Blanda sedan den kalla sockerlagen med bärmassan.
  3. Frys blandningen i en bunke, rör om då och då så att den fryser jämnt. Vispa äggvitan vit och fast. Tillsätt när bärmassan är fryst.
  4. Djupfrys sorbeten. Sen är det bara att njuta!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.