Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsparfait

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Hemlagad parfait med krossade saltlakritskarameller och lakritspulver blir till en galet god och lyxig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa hälften av karamellerna fint i en mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker.
  2. Vispa grädden och vänd ner.
  3. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys 4-5 tim. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat.
  4. Låt stå i kyl ca 15 min innan servering.
  5. Tips! Lakritspulver av god kvalitet hittar du i specialbutiker och på nätet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.