Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsskorpor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Knapriga skorpor med härlig smak av choklad, lakrits och mandel. Lakritskolan rinner ut lite under gräddningen, men stelnar igen när längderna har svalnat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och lakritsgranulat eller lakritspulver i en bunke. Hacka chokladen och arbeta in den i degen. Skär kolan i små bitar, hacka mandeln mycket grovt och blanda ner alltsammans i degen.
  3. Dela degen i 3 bitar och rulla ut dem till plåtlånga längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med äggvita och strö över råsocker.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut plåten och låt längderna svalna i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  5. Skär längderna i 1-1½ cm tjocka sneda bitar. Lägg skorporna på en plåt eller på ett galler med snittytan uppåt och låt dem torka i ugnen 10 minuter.
  6. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i ytterligare 10 minuter. Låt kallna. Förvara sedan skorporna i en burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.