Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott som förrätt eller på buffebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka laxen i ett gott spad. Det görs av salt, mycket dill, några pepparkorn, lök och en bit morot som först får koka 5-10 minuter. Häll därefter i lite torrt vitt vin.
  2. Låt laxen sjuda i spadet 15-20 minuter. Ta upp fisken och dra av skinnet. Peta bort alla ben och pilla sönder fisken i små bitar. Spara några fina bitar att lägga i botten på formen.
  3. Vispa grädden och blanda med gräddfil, majonnäs, chilisås och dill. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Smält de blötlagda och urkramade gelantinbladen, låt det svalna och häll det i såsen. Rör sist ner laxen försiktet så den inte blir mosig. Lägg några fina laxbitar i botten på en vattensköljd form (tex.sockerkaksform) och häll laxblandningen över. Låt det stå kallt. Doppa formen hastigt i varmt vatten innan den ska stjälpas upp på fat. Häll tinade ärtor i mitten och garnera med dill och citron. Serveras med kokt potatis och ev. en god kall sås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.