Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En mildare variant av Jansson med rökt lax istället för ansjovis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatisen i strimlor. Skala och hacka löken. Skär laxen i strimlor.
  3. Täck bottnen på en ugnssäker form med potatis och varva sedan potatisen med lök, lax och dill.
  4. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och blanda ner färskost, salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö över ströbrödet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.