Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mafé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rätten kan även kallas maffe eller maafe. Väst-afrikansk kött i jordnötssås. Populär rätt i väst-afrika och länder som Senegal, Gambia, Mali och Elfenbenskusten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan till medelvärme i en stor gryta. Finhacka den vita och den gula löken och tillsätt i den heta oljan tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt då ingefäran.
  2. När ingefäran stekt med i någon minut så tillsätt nötköttet, vilket skall brynas. När köttet börjar få färg, rör i tomaterna och tomatpurén. Koka upp det hela och sänk sedan värmen till medel.
  3. Koka ner såsen en aning innan du tillsätter buljongen (eller motsvarande mängd vatten). Rör även ner jordnötssmöret samt krydda och låt puttra i ungefär 40 minuter eller tills köttet är mört.
  4. Servera med ris eller couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.