Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mafé - fläskfilé i jordnötssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten finns i många olika delar av Afrika - kött i någon form av tomat- och jordnötssås. Den kan även lagas på kyckling. (Originalreceptet innehöll 3 gula lökar, men jag tyckte det lät lite mycket... och tog bort en.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor. Skala och hacka löken, skär morötterna i bitar och kärna ur paprikorna och skär också dem i bitar.
  2. Bryn köttet på båda sidor i oljan, lägg i grönsakerna att fräsa med och stek några minuter. Lägg också i paprikan.
  3. Häll i tomaterna, vattnet, den smulade buljongtärningen och smaksätt med tomatpurén. Koka upp och sjud under lock 15-20 minuter tills köttet är genomkokt.
  4. Red med jordnötssmöret, rör ner det i grytan och låt koka upp. Sjud några minuter, strö över grovhackade salta jordnötter och servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kajac 27 april 2009

    Receptet redigerat 27/4-09; Tagit bort lite onödiga mellanslag...

  • Mackakreta 11 februari 2014

    hmm.. tagit bort alla mellanslag och alla bokstäver också.. :) kan bara läsa ingredienserna, inte hur man ska gå till väga..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.