Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelfläta

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till ca 37° och rör ut jästen. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Arbeta sist in mjöl och mandelmassa till en smidig deg. Täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela degen i två bitar och därefter varje bit i tre delar. Rulla ut varje del och gör två flätade längder. Jäs övertäckt på plåt med bakpapper 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 225°. Pensla med ägg och strö på mandelflis. Grädda 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.