En mandelgömma är en precis lagom godbit till kaffet efter maten. Dessa smså bakverk är perfekta att ha på lager i burkar eller i frysen.
Instruktioner
- Häll mjölet i en bunke eller matberedare. Tillsätt sockret, vaniljsockret, äggulan och matfettet, skuret i mindre bitar. Arbeta ihop allt till en deg.
- Låg degen vila ca 30 minuter i kylskåp så blir den lättare att kavla. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla, skala och halvera sötmandlarna.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på ett mjölat bakbord till fyrkantiga kakor, 2-3 mm tjocka.
- Sporra ut 35 fyrkanter ur degkakorna, ca 6x6 cm. Lägg två mandelhalvor på varje fyrkant. Vik ihop dem till trekanter.
- Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen, 8-10 minuter.
- Låt kakorna kallna på galler. Sikta över florsocker strax före serveringen.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar