Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelgömmor

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En mandelgömma är en precis lagom godbit till kaffet efter maten. Dessa smså bakverk är perfekta att ha på lager i burkar eller i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en bunke eller matberedare. Tillsätt sockret, vaniljsockret, äggulan och matfettet, skuret i mindre bitar. Arbeta ihop allt till en deg.
  2. Låg degen vila ca 30 minuter i kylskåp så blir den lättare att kavla. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skålla, skala och halvera sötmandlarna.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på ett mjölat bakbord till fyrkantiga kakor, 2-3 mm tjocka.
  5. Sporra ut 35 fyrkanter ur degkakorna, ca 6x6 cm. Lägg två mandelhalvor på varje fyrkant. Vik ihop dem till trekanter.
  6. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen, 8-10 minuter.
  7. Låt kakorna kallna på galler. Sikta över florsocker strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.