Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maryans Macaroons från Somalia

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Macaroon är från början en italiensk torr kaka med mandel i, som en sorts maräng, men det är många länder som har adopterat den och utvecklat kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandlarna i en mandelkvarn eller en matberedare.
  2. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Lägg vitorna i en bunke och 2 av gulorna i den andra, 2 gulor blir över till en annan gång.
  3. Vispa vitorna med elvispen till hårt skum.
  4. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och florsockret.
  5. Använd 2 matskedar och klicka ut smeten lite glest på plåtarna. Grädda en plåt i taget i 12 minuter. Lossa marängerna försiktigt med en stekspade, låt dem svalna helt.
  6. Lägg smör, vaniljsocker och florsocker till smörkrämen i bunken med äggulorna. Vispa ihop krämen med elvisp tills den blir slät och fin.
  7. Bred kräm på undersidorna av hälften av marängerna och lägg ihop dem två och två med kräm emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.