Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskrosgelé

(1 kommentar)  
Skriv ut

Maskros är en "nyttoväxt" som bla innehåller vitaminerna C, A och B, kalcium, fosfor och järn. Bladen kan användas i sallader men här är ett recept på spännande maskrosgelé. God till nystekt fisk och grillad kycklingfilé.

Ingredienser

Instruktioner

Skär äpplena i små bitar, låt skalet sitta kvar. Lägg äppelbitarna och citronsaften i en kastrull. Repa av de små gula bladen på maskrosblommorna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt vatten och rosmarinkvist. Låt blandningen småkoka ca 20-30 min. Skumma väl. Låt saften rinna av i en saftsil. Mät upp saften i ett litermått och tilsätt lika mycket gelésocker. Häll allt i kastrullen och låt det småkoka 5-8 min eller förlj anvisningarna på påsen med gelésocker. häll upp i rena glasburkar och förslut dem genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 25 mars 2010

    Spännande ska provas. Maskrossaften som jag har i i min samling är god. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.