Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mat-Tinas citronkolor

 
Skriv ut

Dessa är jättegoda, men lite svåra att få perfekta. Ett litet tips....använd termometer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna.
  2. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka till dess att temperaturen uppgår till 114 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret.
  3. Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills dess att temperaturen uppgår till 119 grader. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt tills dess att chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten.
  4. Häll smeten i två ca 25 cm långa brödformar och låt dem stå i kylen i ca 1 dygn. Förvara kolan inplastad när den är färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.