Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinmuffins

 
  • Serverar: 6-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett roligt recept på muffins. Jätte goda att servera kylda en varm sommar dag med ett glas jordgubbssaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör mandelmassa, smör och socker till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Fördela smeten i ca 20 pappersformar. Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10 min. Glasera gärna färdiga, kalla muffins.
  2. Glasyr: 1 dl florsocker blandas med ca 1 msk vatten tills glasyren är smidig
  3. Tips!
  4. Smeten blir ganska tjock och kan vara svår att hälla ner i formarna. Använd 2 st matskedar och klicka i smet i formarna. Smeten smälter ut i formen under gräddningen och ytan blir jämn.
  5. De färdiga muffinsarna kan frysas och serveras med fördel ganska kalla

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.