Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melanzane

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett mumsigt recept som gifter sig gott med din köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginerna på längden i cirka 1/2 cm tunna skivor och lägg ut dem på arbetsbänken. Strö salt på bägge sidor av skivorna och låt dem ligga i cirka 15 minuter tills de börjar vattna sig.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar. Häll några matskedar olivolja i en kastrull och fräs tomaterna i oljan. Låt dem sedan småputtra i oljan i cirka 30 minuter och smaksätt med lite salt och peppar.
  3. Stek auberginerna gyllenbruna i olivolja.
  4. Skär vitlöken i tunna skivor och riv citronskalet, parmesanosten och mozzarellan. Varva sedan auberginer, tomatsås, skivad vitlök, citronskal och den rivna osten i en smord eldfast form. Avsluta med ett lager ost. Ställ in formen i ugnen på 175°C och baka i cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.