Ett mumsigt recept som gifter sig gott med din köttbit.
Instruktioner
- Skär auberginerna på längden i cirka 1/2 cm tunna skivor och lägg ut dem på arbetsbänken. Strö salt på bägge sidor av skivorna och låt dem ligga i cirka 15 minuter tills de börjar vattna sig.
- Skär tomaterna i mindre bitar. Häll några matskedar olivolja i en kastrull och fräs tomaterna i oljan. Låt dem sedan småputtra i oljan i cirka 30 minuter och smaksätt med lite salt och peppar.
- Stek auberginerna gyllenbruna i olivolja.
- Skär vitlöken i tunna skivor och riv citronskalet, parmesanosten och mozzarellan. Varva sedan auberginer, tomatsås, skivad vitlök, citronskal och den rivna osten i en smord eldfast form. Avsluta med ett lager ost. Ställ in formen i ugnen på 175°C och baka i cirka 30 minuter.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar