Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mettes fullkornsfläta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fin färg och ett mycket gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Finriv de skalade rödbetorna, det blir ca 5 dl. Smula jästen och tillsätt vattnet, rör tills jästen är löst. Blanda rödbetor, salt, olja, oregano och det mesta av mjölet. Arbeta i maskin i ca 12 minuter. Jäs under duk i 2 timmar. Tag upp och knåda degen. Dela den i 3 delar och forma till släta längder som flätas ihop. Jäs under duk i 25 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 min, 200 grader. Låt brödet kallna på galler utan duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.