Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Midsommartårta med en doft av kaffe och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra formen och täck sen kanterna med kokosflingorna.
  3. Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ställ dem kallt så länge.
  4. Hacka nötterna.
  5. Koka upp vattnet och rör ut kaffepulvret i det.
  6. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Rör om och rör sen ner chokladen i gulorna tillsammans med kaffet. Smeten ska vara tjock och blank.
  7. Vänd ner smeten i äggvitorna, tillsätt sötningsmedel och nötter och blanda väl.
  8. Häll smeten i den smorda formen och baka i 10 minuter, inte mer, på nedersta falsen i ugnen.
  9. Om kakan fortfarande känns lös när du tar den ur ugnen är det som det ska. Den stelnar i kylen.
  10. -kakan behöver stå kallt minst 1 timme innan servering.
  11. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kyl minst en timme. Stjälp upp kakan och servera den tillsammans med vispad grädde och färska bär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.