Midsommartårta med en doft av kaffe och choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smöra formen och täck sen kanterna med kokosflingorna.
- Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ställ dem kallt så länge.
- Hacka nötterna.
- Koka upp vattnet och rör ut kaffepulvret i det.
- Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Rör om och rör sen ner chokladen i gulorna tillsammans med kaffet. Smeten ska vara tjock och blank.
- Vänd ner smeten i äggvitorna, tillsätt sötningsmedel och nötter och blanda väl.
- Häll smeten i den smorda formen och baka i 10 minuter, inte mer, på nedersta falsen i ugnen.
- Om kakan fortfarande känns lös när du tar den ur ugnen är det som det ska. Den stelnar i kylen.
- -kakan behöver stå kallt minst 1 timme innan servering.
- Låt kakan svalna och ställ den sedan i kyl minst en timme. Stjälp upp kakan och servera den tillsammans med vispad grädde och färska bär
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar