Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibakelser

 
  • Serverar: 7-10 portioner
Skriv ut

Vi använde oss av en s k utstickare (runt mått) som är 5 cm i diameter när vi tryckte ut rundlarna. Man kan också använda sig av ett glas som man trycker ut rundlar med. Det blir förvisso en del spill av rulltårtebotten när man gör dessa bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner detta i smeten.
  3. Vispa försiktigt så att smeten förblir pösig. tillsätt vatten, rör om. Häll upp smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper, bred ut smeten jämnt över hela plåten.
  4. Grädda mitt i ugnen 8 minuter. Sockra ytan, stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Lossa försiktigt på papperet, pensla det med kallt vatten om det sitter fast. Låt kakan svalna.
  5. Vispa grädde. Stick ut rundlar ur kakan. Droppa apelsinjuice över bottnarna.
  6. Varva sedan bottnarna med sylt och en liten klick vispad Milda Visp emellan. Vi använde oss av tre bottnar till varje bakelse vilket gjorde att vi fick ut sju bakelser. Man kan nöja sig med två bottnar till varje bakelse och får du ut tolv bakelser istället.
  7. Garnera bakelserna med grädde, flagad mandel runt om och till sist en fin jordgubbe på toppen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.