Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibakelser med kaffesmak

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kakao i smeten, kaffe i fyllningen och björnbär på toppen - en riktig läckerbit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulan. Blanda vetemjöl, kakao, salt och choklad. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  2. Spritsa ut 60 klickar på en bakpappersklädd plåt. Ställ in dem i kylskåp i minst en timma. Du kan förbereda smeten kvällen före och låta de ogräddade kakorna stå i kylen över natten.
  3. Värm ugnen till 175 grader när du tar ut plåten ur kylen. Grädda kakorna ca 12 minuter mitt i ugnen.
  4. För över pappret med kakorna på ett galler och låt kakorna svalna.
  5. Gör fyllningen. Börja med att smälta smöret. Blanda kaffe, smör, florsocker och kanel till en fast smet.
  6. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg de andra över.
  7. Vispa grädden till garneringen och spritsa en klick på varje kaka. Dekorera med ett bär och en liten apelsinskiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.