Bestäm själv hur mycket kaffesmak du vill ha i den och anpassa mängden kaffepulver efter det.
Instruktioner
- Lägg det rumstempererade smöret i en bunke.
Rör ut kaffepulvret i vatten tills det löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna, utom råsockret, och arbeta till en mördeg, inte för länge.
- Rulla degen till en rulle med ca 4 cm diameter. Rulla den till sist i råsocker. Platta till rullen med hjälp av en linjal.
- Frys in den i 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär med en skarp kniv den frysta längden i bitar, ca 1½ cm tjocka.
- Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem gyllenbruna i 10-12 minuter.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En annorlunda kaka som jag gärna ville haft lite sötare. Vet inte om det kunde bero på att jag inte hade portionspåsar av cappuccinon utan en burk. Jag antar att en portionspåse är en kopp och eftersom cappuccino är gott så tog jag pulver till tre koppar, vilket blev för starkt enligt min smak. Nästa gång blir det till en kopp. För övrigt ett toppenrecept.