Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor med smak av kaffe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Bestäm själv hur mycket kaffesmak du vill ha i den och anpassa mängden kaffepulver efter det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det rumstempererade smöret i en bunke. Rör ut kaffepulvret i vatten tills det löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna, utom råsockret, och arbeta till en mördeg, inte för länge.
  2. Rulla degen till en rulle med ca 4 cm diameter. Rulla den till sist i råsocker. Platta till rullen med hjälp av en linjal.
  3. Frys in den i 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skär med en skarp kniv den frysta längden i bitar, ca 1½ cm tjocka.
  5. Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem gyllenbruna i 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 19 november 2008

    En annorlunda kaka som jag gärna ville haft lite sötare. Vet inte om det kunde bero på att jag inte hade portionspåsar av cappuccinon utan en burk. Jag antar att en portionspåse är en kopp och eftersom cappuccino är gott så tog jag pulver till tre koppar, vilket blev för starkt enligt min smak. Nästa gång blir det till en kopp. För övrigt ett toppenrecept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.