Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockaparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sammetslen efterrätt med smak av kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp socker och äggulor i en skål. Sätt skålen i hett men ej kokande vattenbad, häll i kaffet och vispa vidare tills krämen höjer sig och tjocknar.
  2. Ta skålen från vattenbadet. Vispa krämen kall. Ställ gärna skålen i kallt vatten så går det fortare.
  3. Vispa grädden i en skål. Rör ihop äggmassan och grädden.
  4. Slå krämen i en vattensköljd enliters kransform. Täck formen med folie och frys den i minst tre timmar.
  5. Doppa formen i hett vatten några sekunder innan du stjälper upp parafiten på en vacker serveringstallrik.
  6. Servera med färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.