Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbearnaise

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

så fräsch och örtigt ren i smaken

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär morötterna i cm-stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Repa dragonkvistarna. Spara bladen och lägg i stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vinägern. Låt koka ihop tills hälften av vinägern kvarstår. Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa dem till en slät pure med stavmixer eller matberedare. Tillsätt vinägern, dragonbladen och smöret i klickar. Mixa lite till och smaka sen av med salt och peppar. Täck över så att den inte svalnar. Du kan även göra den lite nyttigare genom att byta bort en tredjedel av smöret mot kesella=)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maxxess 4 december 2010

    Laddat upp bild. 400 g morot, ½ dl dragonblad, så blir receptet mkt tydligare :) God sås/röra som lätt kan ersätta den flottiga bearnaisen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.