Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotspepparkaka

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Denna kaka blir mycket god och är dessutom nyttig. Använd helst ekologiska ingredienser för en ännu hälsosammare kaka.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en egen bunke så att det blir jämnt fördelat. Tillsätt mjölblandningen tillsammans med oljan och gräddfilen till äggsmeten och rör till en jämn smet. Tillsätt därefter de rivna morötterna och det rivna äpplet samt de hackade valnötterna och rör ut. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 27 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter, kolla med trästicka i mitten av kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.