Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Super recept. Tar tyvärr lång tid att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Tillredning av köttfärssåsen: Värm olja i en stekpanna och tillsätt lök. Stek tills den blir brun. Tillsätt köttfärsen och rör om tills den blir ljusbrun. Häll i vinet och när det kokat i två minuter, tillsätt persilja, tomater och tomatpuré. Sänk värmen och koka i 30 minuter till.Tillredning av krämen: Värm olja i en liten kastrull och tillsätt mjöl lite åt gången. Häll i mjölken sakta och under omrörning. När den är tillräckligt tjock, flytta kastrullen från värmen och blanda iäggulor, riven ost, muskotnöt, salt och peppar.Tillredning av mousakan: Skala potatis, auberginer och squash och skär dem i tjocka skivor. Värm olja i en kastrull tills den är mycket het och stek grönsakerna tills de är ljusbruna. Smörj en ungsfast form och lägg i ett lager av potatis. Strö över med ost och muskotnöt. Täck med ett lager av auberginer, lite ost och till sist med ett lager av squash. Täck squashen med ett lager tjock köttfärssås och upprepa med ett lager med squashen etc. igen. Täck formens innehåll med tjock kräm. Strö över med ost och ställ i ugnen i medium värme, tills den blir ljusbrun. Låt den kallna och skär den i bitar färdiga att serveras. Den kan serveras både varm och kall, som förrätt eller som huvudrätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christallnibbs 20 maj 2008

    Som äkta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.