Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponmarmelad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Kan man inte få tag i färska nypon, så är nyponskalmjöl en glad överraskning på hälsokosthyllan. Denna nyponmarmelad är en verklig delikatess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda osötat nyponskalmjöl (t.ex. Risenta), strösocker, vatten och skal och saft av både apelsin och citron i en tjockbottnad kastrull. Låt koka försiktigt i 10-15 min. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten.
  2. Fördela marmeladen i 2 väl rengjorda syltburkar, ca 2 ½ dl vardera. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.