Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öländsk lufsa

 
Skriv ut

:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Ställ in det tärnade fläsket i en form i ugnen tills det fått färg. Ta upp fläsktärningarna och lägg på ett hushållspapper. Skala och riv potatisen väldigt tunt (finaste sidan på rivjärnet.) Gärna i en matberedare. Vispa ihop mjölet med lite mjölk, rör sedan ner detta i potatisen med resten av mjölken och sirapen. Salta och peppra lite men tänk på att fläsket är ganska salt. Potatissmeten ska vara ganska krämig. Häll i smeten i en långpannan och strö över fläsket. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills lufsan fått en fin gyllenefärg.
  2. Skär upp lufsan i fyrkanter och servera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.